Vita, Fordul diesel si benzina – o fabula noua, dar veche

A fost odata ca niciodata o vacuta nazbatioasa, pe nume Mihaela. cu o viata plina de peripetii. Ati zice ca ce peripetii, treaba unei vacute este sa stea hat, toata ziulica pe pasune si sa rumege bine iarba. Eiiii, vacuta asta era speciala, parasise turma, convinsa fiind ca ea nu este vacuta, ci este o zana desteapta si inteleapta captiva in mod gresit in corpul unei vacute.

Prima ei idee stralucita a fost sa isi cumpere o masina, ca sa calatoreasca mai repede decat pe cele 4 copite-i. Vedeti voi, vacutele nu erau primite bine in tren sau autocar. Ei, cand intr-o buna zi vazu ea in parcare masinuta asta verde, VERDE praz ca iarba de pe pasunile pe care le parasise Mihaela din sudul Romaniei, nici nu se mai gandi ca masina mergea cu motorina, asa ca o cumpara cu ochii inchisi, lingandu-se pe bot de multumire.

Cum sa nu te indragostesti

Aventurile vacutei cu masina ei cea noua nu intarziara sa apara: au trecut cu bine de prima lor PANA de motorina.

Ei bine, dar pentru ca vacuta noastra din poveste ajunsese sa se plimbe prea mult cu masina asta prin tara, cornuta incepuse sa oboseasca tare. Creierul dumisale neodihnit ii juca tot felul de feste. Desi se oprise de nenumarate ori la pompele de alimentare si daduse de baut masinii sale MOTORINA, intr-o buna zi, cand condusese mult si lung de la Sibiu la Bucuresti dupa o pneumonie urata, insotita fiind si de vitica ei cea mica, Mihaela noastra s-a gandit sa isi trateze masina cu o motorina mai scumpa si mai speciala. S-a dus tintit la un Petrom de pe autostrada Pitesti – Bucuresti, a vazut ea prima pompa pe stanga libera. Scria ceva cu EURO sau SUPER pe pompa. Iar pompa era verde. Pasiunea ei pentru verde… Sau foamea? I-a facut cadou masinii cam jumatate de rezervor, a platit cu banii ei de vita, a plecat. Nu, nu era niciun bou angajat la Petrom care sa se ofere sa o ajute cu alimentarea si sa o intrebe “Diesel sau benzina?” cum se intampla la OMV-ul cel frumos si ….verde.

A ajuns vacuta noastra din poveste frumos in Bucuresti, a parcat, a plecat in grajd, al somn. Peste 3 zile, cand a vrut sa porneasca masina a primit in schimb de la Fordul Prazi niste tuse urata (cam de pneumonie asa), cu niste fum alb si groooos. S-a scarpinat cu copita intre coarne si a lasat-o asa. Fostul taur al vacutei, priceput un pic la masini, a intrebat-o pe Mihaela primul lucru: “nu cumva ai bagat benzina in loc de motorina in masina?” Vacuta nervoasa a mugit lung si rastit: “Nuuuuuuu. Uita-te pe bonul de alimentare din bezninarie, l-am pastrat, toata viata m-ai judecat.” El a tacut. Nu s-a uitat pe bon.

Ei bine, dar cand a sunat-o taurul de la C&I Service Pantelimon cu “Saru’mana, am constatat! Ati bagat benzina in loc de motorina, 450 RON costa sa scoatem benzina, sa punem motorina si sa inlocuim filtrul” si i-a linistit isteria cu “stati linistita, doamna, se intampla frecvent, doar azi au venit doi boi in toata firea cu aceeasi problema!”, vacuta noastra a realizat ca nu mai este vacuta: devenise …VITA. Cu ochii umezi ca in bancul cu “stii de ce are vaca ochii umezi? De ce? Pai tu cum i-ai avea daca te-ar trage cineva de tate in fiecare zi si te-ar f…e doar 1 data pe an?”.

Iar cand a mai sunat-o si cumnatul sa o intrebe: “Pai tu nu stiai ca pompa de benzina e verde si aia de motorina e neagra?” vita noastra s-a simtit si mai vita decat inainte.

Cu ocazia Sf Mihail si Gavril, vita Mihaela, in drum spre service sa isi recupereze Ford-ul cel iubit si frumos, va ureaza La Multi Ani tututor, intelepciune (mai ales dupa ce veti fi citit aceasta fabula), si plamani sanatosi! La Multi Ani!

#HAZDENECAZ

(Visited 210 times, 210 visits today)

About Mukallita

Olteanca din Prazilia, divortata de ardelean nascut la Bacau, mama de Giugiuka Magnifika nascuta in Londra in 2011, studiez Montessori si urmeaza CELTA ,blogging ca hobby, promovez positive parenting, sustin campanii umanitare.

View all posts by Mukallita →