Cu Giugiuka la chirurgie

Salutări din spitalul de pediatrie Luther Sibiu. Giugiuka doarme. A ieșit din anestezie generală. De la chirurgie chiar. Nu vă speriați, era doar o unghie infectată de la picior. Adică ruptă acum 6 săptămâni, zgârmată cu acordul mă-sii la pedichiură, inflamată, infectată în diverse stadii:

cof
Așa a început.

Dacă accepta să poarte sandale de vară închise în față să o protejeze, de culoare albastră „de băieți“ cum a refuzat ea, poate că nu își rupea unghia în halul ăsta.Post pedichiură
Post pedichiură

Au urmat stadii și mai rele, cu mult puroi, pentru care am urmat o rutină întreagă în 11 pași sau mai mulți: înmuiat picior în apă caldă cu bicarbonat, aplicat apă oxigenată, apoi Rivanol și mai târziu betadină, aplicat Kanamicină sulfat H, aplicat pansament magic (absolut magic) cu argint, de la A Trauman, înfășat în pansament Peha haft care nu se lipea pe rană, citit rugăciuni cu Sf. Nectarie și am scăpat. Inițial.

Infecție
Infecție

cof

Compresele magice cu argint A Trauman!

cof
Atrauman

Și rugăciunile de mamă (mamă lipsită de constanță, care cum dă de bine nu se mai roagă):

edf
Sf Nectarie

Așadar, 6 săptămâni de bandaj și lipsă de sporturi dorite (înotul mai ales) mai târziu, 1000 ron pentru un colț de unghie ruptă mai târziu (cât 5 perechi sandale închise în față, mulțumesc lui Dumnezeu pentru existența fostului soț în viața noastră, că altfel nu știu de unde scoteam toți banii), am ajuns pe masa domnului chirurg Cristian Berghea Neamțu și sub masca de anestezie a doamnei doctor Dorica Giurcă.

Nu a avut voie să mănânce nimic, nici să bea apă înainte și la două ore după operație (încă mai doarme). Dimineață i-au recoltat analize sânge (pentru numele lui Dumnezeu vă rog să vă pregătiți copiii înainte de orice, să le spuneți că vor fi înțepați, să îi ciupiți de mână tare să simtă durere acolo unde se va recolta sângele, să le spuneți că trece și vor uita. Vă promit că cel puțin 50% din angoasă și plâns vor fi eliminate, la noi complet azi).

E posibil să facă reacție alergică la substanța anestezică, o pândesc cum respiră, avea nasul înfundat după operație, o durea gâtul de la intubare.

cof
cof
cof
cof

Personalul medical a fost foarte amabil, nota 10 cu felicitări!

P.S. eu amnu scăpat de unghie încarnată la picioare prin fenolizare la clinica dermatologie Cutismed București, dr Akram Salem.

P.S. 2: investiți în sandale închise în față.

P.S. 3: nu am dus-o la doamna Clementina de lape Pedi Med parcă pe Hipodromului 19, la recomandarea doamnei doctor Chealda de la Urgențe Cedonia pentru că nu îi făcea anestezie.

(Visited 148 times, 148 visits today)

About Mukallita

Olteanca din Prazilia, divortata de ardelean nascut la Bacau, mama de Giugiuka Magnifika nascuta in Londra in 2011, studiez Montessori si urmeaza CELTA ,blogging ca hobby, promovez positive parenting, sustin campanii umanitare.

View all posts by Mukallita →