Corcodel de la taxi Uber

Din ciclul #neamărinlaparis, #hazdenecaz, #viatameaeuncanteccuacordurialbe sau #prazilialabucuresti, anul trecut, in octombrie 2016 chiar, prietena mea draga Pătrişia din Bucureşti mi-a aruncat în holul apartamentului ei un nonşalant şi dezinvolt “lasa, pisi, că îţi comand eu un taxi prin Uber”. Io: “ce e aia?”, ea: “o aplicaţie pe mobil să comanzi taxi, uite vezi şi cine vine, cum îl cheamă, cu ce maşină, ce număr de înmatriculare, în cat timp”, eu: “mulţumesc!!!super tare!” şi am plecat zburdand sa joc la nunta sor-mii. Jos, în faţa blocului, a oprit un taxi, parcă să zic că unul galben, căruia parcă îi făcusem eu cu mana crezand că e al “meu” iar la destinaţie l-am plătit!

Acum o lună prin Bucureşti, mai 2017, mi-am descărcat aplicaţia pe mobil si am si şters-o cand am vazut ca trebuie sa salvez cardul pentru plăţi. În paranoia mea devenită celebră, dacă îmi fură “ăştia” telefonul mobil mi-au luat toată viaţa cu el cu tot!! Deci pass.

Alaltăieri prin Bucureşti îmi comandă soră-mea prin Uber un taxi pentru că eu #rezistam sa nu creez cont. Mi-a zis soră-mea, “vezi să nu-l plăteşti!” Io: “De ce?”, ea: “păi mi se trag automat banii de pe card.” Io deja pe fugă mă întrebam “şi eu de ce dracu’ l-am plătit pe ăla anul trecut? I-or fi luat bani şi Pătrişei de pe card?”

Mă urc în Uber. Vine una stresata să mă dau jos că e al ei. Şoferul confirmă că e al ei. Radem. Mă dau jos. Vine Uber-ul meu. Un Ford negru. Tulai. Curat. Vai de mine, Doamne! Cu centuri de siguranţă pe bancheta din spate! Extaz maxim!

Povestim. Io: “Şi cum funcţionează, dom’le Uberu’ ăsta?” Şoferul, foarte amabil: “păi simplu, eu accept comanda aici pe telefonul meu, prin aplicaţie, iar după ce se trag banii de pe card-ul dumneavoastră Uber reţine comision 25% şi mie îmi transferă diferenţa”. Io în gand cu revelaţie: “Shit, i-au tras bani de pe card Pătrişei!!!” Io în gand cu şoc: “În octombrie 2016!” Io în gand încruntată “Şi ea n-a zis nimic!?!” Io în gand, zambind: “Mamă, ce prietenă am!”

Io cu voce tare: “Mult, domne, mult vă iau ăştia. Uite scrie aici pe aplicaţie că aţi făcut pană în prezent 245 curse. La o medie să zicem de 15 RON  pe cursă aţi făcut 3675 RON, iar Uber au primit 918 RON pe munca şi maşina dumneavoastră!” El, cu voce tare: “Păi ei îmi găsesc clienţii de banii ăia.” Io, am tăcut. 25%!?!

Dupa pranz, mă duc frumos in staţia de taxi-uri galbene să mă urc în taxi. Din 5 taxiuri: un şofer aştepta un client, al doilea mi-a făcut semn că nu lucrează, al treilea nu era în maşină, iar doi au plecat. Statistic vorbind, a fost suficient cat să imi descarc aplicaţia Uber pe mobil, sa salvez şi datele de plată cu card-ul şi să plasez şi prima comandă! Eu singură.

Neştiind ce tarif să selectez, am apăsat pe unul din mijloc. Văd pe mobil că vine să mă ia şoferul Corcodel. Corcodel! Cu BMW 3 Series.

Corcodel

Io, nicio greaţă, aşteptam cuminte să vină Corcodel să mă ia. A ajuns mai repede. Cu cun BMW Seria 3, era negru ca ăsta. Culoarea, nu exact modelul ăsta, ho, dar fiţă, tăticule.

Die neue BMW 3er Limousine, Luxury Line (10/2011) The new BMW 3 Series Sedan, Luxury Line (10/2011)
Die neue BMW 3er Limousine, Luxury Line (10/2011)
The new BMW 3 Series Sedan, Luxury Line (10/2011)

Am făcut şi conversaţie, din aia inutilă de data asta. Mă plictisesc repede aşa că mă bag pe Oaţap cu Pătrişa: “tu, tocmai am aflat cum functionează Uber…Şi e posibil să îţi datorez nişte bani de anul trecut din octombrie. Dar nu sunt sigură, pentru că eu i-am plătit şoferului cluxa cu taxiul. Dar e posibil să îl fi oprit eu din greşeală pe unul “galben”. Oricum, să taci tu malc de atata timp. Uite, am primit un Link să invit un prieten la o cursă gratuită de 15 RON, ţi-l trimit ţie.” (later edit: văd că e de fapt pentru utilizatori noi care se înregistrează, aşa că luaţi d-acia codul:  https://get.uber.com/invite/klvmt1)

Pătrişa mă învaţă: “vezi să nu le dai bani, nici bacşis, nici nimic! Le dai steluţe pe aplicaţie!”

I-am comunicat lui Corcodel: “Auziţi, că nu am voie să vă dau decat steluţe pe aplicaţie.”

La care el: “Şi eu pot să vă dau dumneavoastră!” Şi îmi dă. Nu ştiu cate. Eu ii dau 5 ca mi-a plăcut BMW-ul. Şi mi-a plăcut şi că am observat că nu am mai văzut niciun raci infect de taxi galben pe străzi, păreau mai decente maşinile.

În 12 minute am ajuns la destinaţie. În 2 minute am intrat în casă. În 5 secunde mi-a intrat în Inbox pe e-mail bonul fiscal de la Uber. Dublu! Dublu faţă de cursa anterioară pe aceeaşi distanţă! Vorba mamei: “nici boii nu trag la tine, maică…”. The End

Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre cum functionează Uber, citiţi aici! HOW UBER WORKS

 

(Visited 144 times, 144 visits today)

About Mukallita

Olteanca din Prazilia, divortata de ardelean nascut la Bacau, mama de Giugiuka Magnifika nascuta in Londra in 2011, studiez Montessori si urmeaza CELTA ,blogging ca hobby, promovez positive parenting, sustin campanii umanitare.

View all posts by Mukallita →